12.00 i odds på at Kjelsås går til cupfinalen

nettavisen.no
 
12.00 i odds på at Kjelsås går til cupfinalen

Kjelsås - Molde

Odds: Molde vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart onsdag 27. september kl 16.00
Spillestopp kl 15.59

Grefsen Stadion

Kampen kan sees på NRK1 og NRK TV

Det er klart for den første semifinalen i cupen, og på Grefsen Stadion tar overraskelsen Kjelsås i mot Molde. Den andre semifinalen spilles torsdag og er mellom Vålerenga og Bodø/Glimt.

Kjelsås spiller i PostNord-ligaen og kommer fra 1-1 hjemme mot Træff, mens Molde ble holdt til 1-1 mot Strømsgodset i Drammen sist de var i aksjon.

Cupsensasjon

Kjelsås tilbringer hverdagen på nivå tre i seriespillet, og i PostNord-ligaens avdeling 1 ligger de på femteplass etter 20 serierunder. Med hele 15 poeng opp til Lyn på andreplass, og 16 til Egersund som leder, er opprykkstoget gått.

Da er suksessen i cupen et velkomment avbrekk, og her har de herjet i år. Det er første gang siden 1976 at et lag fra nivå tre har gått hele veien til semifinalen. Den gang var det Sogndal som tok seg helt til finalen, der det til slutt endte med tap 1-2 for Brann.

I år er det altså Kjelsås som er askeladden. Det er lov å si at de har hatt flaks med trekningene underveis, for de har kun møtt ett lag fra Eliteserien på vei mot semifinalen, og den eneste bortekampen de har spilt har vært mot Follo.

I første runde slo de ut Follo(nivå fire) på straffespark før de sendte Stabæk ut i andre runde med sterke 3-1 hjemme. Det skal nevnes at Stabæk stilte med et svært reservepreget mannskap i det oppgjøret.

Etter det har Kjelsås i tur og orden banket Jerv(2-1) KFUM Oslo(2-0) og Raufoss(2-1), før de i semifinalen står foran sin tøffeste test så langt mot formlaget Molde.

Går for sitt sjette

Molde fikk en elendig start på sesongen i Eliteserien, og fjorårets seriemester ble tidlig hektet av i kampen om gullet. Nå har de hevet seg kraftig og er sammen med Viking formlaget i den øverste divisjonen. Molde er ubeseiret på de 11 siste kampene i Eliteserien, og har los på bronsemedaljen(fire poeng bak Tromsø).

De to siste oppgjørene har riktignok ikke vært av ypperste klasse. De ble utspilt borte mot Qarabag i Europaligaen, og var heldige som slapp unna med 0-1. Borte mot Strømsgodset sist søndag hadde lagene hver sin omgang, og det var helt greit at det endte 1-1.

I cupen var det grei skuring i de to første rundene borte mot Surnadal(4-0) og Melhus(6-0). I tredje runde borte mot Kristiansund hadde de også kontroll, men scoringen til Kristian Eriksen etter 66 minutter ble den eneste.

I de to neste møtte de eliteseriekollegaer, og både Strømsgodset(3-0) og Sarpsborg(3-1) ble sendt hjem med tap.

Kjelsås i semifinalen er på papiret den enkleste motstanderen siden andre runde, og klarer Molde å unngå undervurdering skal de ta seg til finalen med mulighet for å vinne sitt sjette cupmesterskap i klubbhistorien.

Eventyret tar slutt

Molde er naturligvis enorme favoritter før oppgjøret, og hos Norsk Tipping gir ren Molde-seier 1.18 i odds, mens seier til Kjelsås gir hele 12.00.

Kjelsås har gjort det bra i cupen, men i serien har det vært tendenser til dalende form den siste tiden. De har kun en seier på de siste syv, og har spilt seks kamper uten seier på hjemmebane. 0-3-3 med 3-7 i målforskjell er svakt.

Molde på sin side er i god form, og har ikke tapt i serien siden de røk 0-1 borte mot Odd i begynnelsen av juni. 3-3-0 på bortebane på de siste seks med 12-6 i målforskjell er solid.

Kjelsås har overrasket i cupen og på trange Grefsen Stadion(fire meter smalere enn Aker stadion i Molde) er de gjerrige og slipper inn lite mål.

De kan nok demme opp også for Molde en stund, men vi tror mannskapet til Erling Moe gjør akkurat det de må, og tar seg til finalen.